Scream VI (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

''Don't f*ck with the original'' aldus Sidney Prescott

Ik zou het niet meer doen, maar ik kon het gewoon niet laten. 😂 Ik moest de film zien, omdat ik hou van de Scream-reeks 1 - 4, ik ermee opgegroeid ben en ik het nog een kans wil geven. Echter is dit weer één grote teleurstelling! Alhoewel net iets beter dan Scream 5.

Nog steeds heb je geen connectie met deze nietszeggende personages (die het weer wonder boven wonder allemaal overleven, hoe bedenk je het), het lijkt eerder op een tienerdrama met alle coole tienerwoordjes en verhaaltjes paraat en is alles weer zo random. De soundtrack vond ik ook niet bij een Scream film passen, maar eerder dus weer bij een tienerdrama. De soundtrack van de eerste film komt voorbij, maar is ook een mismatch met alles. Ik kan mij niet voorstellen dat de makers echt fan waren van Wes Craven en van de Scream reeks. Dit is gewoon ''we geven het de naam Scream, want het scoort, maar komt nergens in de buurt en we gaan het helemaal anders doen''.

Opening: Vrij slecht

Moet memorabel zijn, zoals we mogen verwachten van een Scream film. Ach, Scream 3 viel ook tegen, maar bij deze opening is echt niets positiefs over te zeggen. Samara Weaving komt opdragen met een totaal nietszeggende rol, slappe kill, geen goed dialoog en met een wel heel stomme reden om een steegje in te lopen. Waarom? Geen idee. Als je dan toch gaat, waarom niet een ander steegje die veel dichterbij was? Toevallig... Daarna horen we ook niets meer over haar, dat ze dood en gevonden is en dat haar leerlingen haar benoemen of wat dan ook.

De onthulling van de ''moordenaar'' voelde eerder als een anticlimax dan als iets verfrissends. Daarna wordt dan al duidelijk dat hij het niet is, maar iemand anders. Weer een nietszeggende kill. Ze hadden er veel meer uit kunnen halen.

Terugkeer Kirby: Voldoende

Ja, één van de twee dingen die ik erg leuk vond. Helaas hebben ze er weinig mee gedaan, ook haar karakter lijkt vrij ingetogen met hoe ze eerst was. Voor mij hadden ze haar het hoofdpersonage mogen maken. Met eventueel flashbacks en hoe ze tot zo ver gekomen is en wat haar de drijfkracht geeft om de moordenaar te pakken na alles wat ze heeft meegemaakt, zoiets... Toch was haar terugkeer wel een verademing bij de rest van de film.

Gale haar moment: Goed

Al ziet ze er inmiddels al een tijdje zelf uit als Ghostface, toch was haar scene spannend en fijn om naar te kijken. Had ook graag gewild dat zij meer aan bod kwam in de film naast Kirby, maar zoals ze in de film al zeggen ''oud personages doen er niet meer toe''. Toch had ze een moment om te knallen en dat was goed gedaan. Geen idee of ze het overleefd heeft.

Billy de vader: het slechtste verhaallijntje ooit verzonnen

Wie bedacht heeft dat Sam de dochter is van Billy moet echt eeuwige jeuk krijgen. Dit slaat echt nogmaals nergens op. Ze lijkt er ook niet eens op qua uiterlijk. Ook moeten ze laten doorschemeren dat ze daardoor ook een soort creep is die het heerlijk vindt om mensen neer te steken met een psychopaten smoeltje erbij. Het is echt zo belachelijk.

De eindscene + onthulling: bar en bar slecht

Ook een memorabel en belangrijk moment in de reeks. Je weet al meteen dat de onthulling echt totaal niet boeit, omdat je de personages nauwelijks hebt gezien naast de hoofdrollen en dat ze weer een erg slap motief gaan geven. En jahoor, drie personen nog wel. Die Tara en Sam allang hadden kunnen vermoorden. Die vader stond meerdere keren vrij om iets te doen, loopt zelfs rennend met een geladen persoon op iemand af, maar wil liever knuffelen. Het is echt zo dom. Het is weer een rommeltje net als Scream 5 had. Veel zinnen komen voorbij wat een regelrechte kopie is van de voorgaande delen wat echt cringe is. Ook moeten de daders soort van debiel overkomen alsof ze zo gek als een deur zijn (dat zijn ze natuurlijk ook), maar het ligt er te dik bovenop. Zelfde kunstje als de vorige film.

Sidney's afwezigheid: een waar gemis en totaal respectloze keuze van de makers.

Het draaide allemaal om haar, maar ineens niet meer, nu draait het om een stel nobody's die keer op keer overleven ondanks 20 keer gestoken te worden die het verhaal willen kapen, want ze is te oud en zoals ze al zeiden niet belangrijk meer.... Vooral die Mindy is zo irritant en kan Randy op geen enkele manier vervangen.

De kills: amateuristisch en niet interessant

Nauwelijks gaat er iemand dood en als dat gebeurt gelijk een messteek als ze ghostface treffen en het is klaar. Geen achtervolgingen, spanningsopbouw enzovoorts (behalve bij Gale). Ook de scene in het winkeltje waar ghostface met een gigantisch wapen loopt en de winkel echt heel klein is zorgt ervoor dat de twee kunnen ontsnappen. Heel erg vreemd terwijl je precies kan zien waar ze moeten zitten.

1,0* voor de moeite

Scream VI (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Crispy Air Fryer Cod: Enjoy This Easy, Tasty Recipe in No Time!
Chimichurri Recipe - The Plant Based School
Worcester Weather Underground
Cappacuolo Pronunciation
Math Playground Protractor
Tj Nails Victoria Tx
Driving Directions To Fedex
Coindraw App
J Prince Steps Over Takeoff
Concacaf Wiki
Slope Unblocked Minecraft Game
How Many Slices Are In A Large Pizza? | Number Of Pizzas To Order For Your Next Party
Winterset Rants And Raves
Craigslist Boats For Sale Seattle
Craigslist Pets Longview Tx
All Buttons In Blox Fruits
I Touch and Day Spa II
Check From Po Box 1111 Charlotte Nc 28201
Katherine Croan Ewald
10-Day Weather Forecast for Santa Cruz, CA - The Weather Channel | weather.com
Nine Perfect Strangers (Miniserie, 2021)
White Pages Corpus Christi
라이키 유출
Anotherdeadfairy
Naval Academy Baseball Roster
BJ 이름 찾는다 꼭 도와줘라 | 짤방 | 일베저장소
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Marilyn Seipt Obituary
Horses For Sale In Tn Craigslist
Does Royal Honey Work For Erectile Dysfunction - SCOBES-AR
Page 2383 – Christianity Today
Tokioof
Mercedes W204 Belt Diagram
Chicago Pd Rotten Tomatoes
Rocksteady Steakhouse Menu
EST to IST Converter - Time Zone Tool
Agematch Com Member Login
42 Manufacturing jobs in Grayling
Chilangos Hillsborough Nj
2008 Chevrolet Corvette for sale - Houston, TX - craigslist
Mohave County Jobs Craigslist
10 games with New Game Plus modes so good you simply have to play them twice
Express Employment Sign In
Samantha Lyne Wikipedia
11526 Lake Ave Cleveland Oh 44102
Saline Inmate Roster
Payrollservers.us Webclock
Silicone Spray Advance Auto
Stoughton Commuter Rail Schedule
Mlb Hitting Streak Record Holder Crossword Clue
Urban Airship Acquires Accengage, Extending Its Worldwide Leadership With Unmatched Presence Across Europe
Nfhs Network On Direct Tv
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6431

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.